Konuyla ilgili olarak Tunceli Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"İl Müdürümüz Orhan KAYA, İl Müdür Yardımcısı Akan YÖNDEM, Tarımsal Veriler ve Koordinasyon Şube Müdürü Vekili Hasan GÜNGÖRDÜ, Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğü Uzmanları Emre AYTAC ve Emel ARSLAN, İl ve İlçe Müdürlüğünde görevli İstatistik Bilgi Sistemi (İBS) sorumlularının katılımıyla toplantı yapıldı.

İl Müdürümüz Orhan KAYA, Toplantının açılış konuşmasında; İstatistik çalışmaların öneminden bahsederek, elde edilen istatistiki verilerin yapılacak olan tarımsal planlamalara ışık tutacağını, Türkiye İstatistik Sisteminin karşılaştırılabilir, tutarlı, güncel, tarafsız ve güvenilir veriler üretebilmesi için İl ve İlçe İstatistik Bilgi Sistemi (İBS) Sistemi Sorumluları üzerine düşen büyük sorumluluğun bilincinde olduğunu, vurgulayarak, yapılan çalışmalardan dolayı il ve ilçe İBS - İVA (İstatistik Veri Ağı) sistem sorumlularına teşekkür etti.

Daha sonra Türkiye istatistik Kurumu Başkanlığı Malatya Bölge Müdürlüğü uzmanları tarafından sistem sorumlularına İstatistik Bilgi Sistemi hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca 2016 yılında yapılan çalışmalar ve 2017 yılında yapılacak çalışmalara ilişkin sistemde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri görüşülmüştür."