Iğdır'da Genç Çiftçi Projesi'nden hibe almayı hak kazanan genç çiftçilere hayvanları teslim edildi. Karakoyunlu ilçesinde, 25 çiftçiye 150 adet, Tuzluca ilçesinde, 8 çiftçiye 40 adet büyükbaş düve, Aralık ilçesinde ise 6 çiftçiye 200 tane mor karaman ve 40 tane ivesi ırkı koyun dağıtıldı.

Hayvan dağıtım töreninde konuşan Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, "Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı 04 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenmesine ilişkin hususları kapsamaktadır. Bu proje kapsamında yapılan müracaatlar değerlendirilerek projesi uygun görülen Karakoyunlu ilçemizden 25 çiftçimize projeleri kapsamında, her birine 6 adet dişi düve toplamda 150 adet düve, Tuzluca ilçemizde 5 adet dişi 1 adet erkek olmak üzere toplam 6 adet büyükbaş hayvan toplamda 30 adet düve, 3 adet Küçükbaş hayvan projesi için her küçükbaş hayvan projesine 38 adet dişi 2 adet erkek olmak üzere 40 adet küçükbaş hayvan toplamda 120 adet Akkaraman koyunu hak sahiplerine teslim edilmiştir. Aralık İlçemizde ise 6 çiftçimize 200 tane mor karaman ve 40 tane ivesi ırkı koyun desteği yapılmıştır" diye konuştu.

İl Müdürü Yolcu, şunları kaydetti:

"Dileriz ki, çiftçilerimizin bu gibi teşvik ve desteklemelere daha çok ve daha kaliteli projelerle müracaat etmeleri, yöremizin tarım ve hayvancılığında daha ileri seviyelere gitmemizi sağlayacaktır. Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklanan oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesine 2018 yılına kadar devam edecektir. Çiftçilerimizin huzur ve refahı için Biz İl Müdürlüğü olarak gereken bütün çalışma ve çabaları göstereceğiz, hayvanlarını teslim alacak çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını dilerim."