Erzurum'da damızlık boğa atağı !

Erzurum İl Tarım Müdürlüğü, kalite ve verimliliği arttırmak için damızlık dağıtımı yapıyor. Ceylanpınar Tarım İşletmesinden getirilen 128 baş montofon ve 18 baş şarole ırkı olmak üzere, toplam 146 baş damızlık boğa çiftçilere dağıtıldı.

2 BİN 239 BAŞ BOĞA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimlilik ile kalitenin artırılması ve modern hayvancılık işletmelerinin kurulması amacıyla Doğu Anadolu (DAP), Güneydoğu Anadolu (GAP), Konya Ovası (KOP) ve Doğu Karadeniz (DOKAP) Projeleri kapsamında hayvancılık işletmelerine erkek damızlık materyal desteği sağlıyor. Bu kapsamda 2 bin 239 baş boğa, 260 baş koç alımı başvurusu onaylandı. Süreç zarfında şu ana kadar 251 baş boğa ve 231 baş koç dağıtımı yapıldı.

ÇİFTÇİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği proje kapsamında belirtilen kriterdeki boğa ve koçları İl Müdürlüğü tarafından seçimleri yapılarak hak sahiplerine verildi. Mera hayvancılığının yoğun olduğu Erzurum'da proje kapsamında boğa alan işletmelerin anaç sığır destekleme başvuruları da alındı.