Elazığ Bilim Sanat Merkezinde gerçekleşen törende, 39 bin 729 TL bütçe ile hazırlanan ''Toprak Ananın Çocukları'' projesinin protokolü imzalandı. Törene, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, İl Müdürlüğü Projelerden sorumlu teknik personeller ile BİLSEM Yöneticileri ve eğitimcileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “Bu projede geleceğimizin mimarı olan çocuklarımızı yetiştiren Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzün olması bize ayrı bir gurur kaynağıdır. Böyle bir paydaşla bu projeyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyum'' dedi.

Proje hakkında bilgi veren İl Müdürü Karahan, şunları kaydetti: “Toprak Ananın Çocukları projesi kapsamında, Bilim Sanat Merkezi'nde 40 metrekarelik sera, balık akvaryumu ve tohum standı kurulmuştur. Bu proje ile birlikte, BİLSEM'deki öğrencilerin doğa, hayvan ve çevre bilincini geliştirmek, sosyal yanları gelişmiş bireyler yetiştirmek, bunun yanında Elazığ ilinde İlköğretim çağındaki çocuklara kurulan serada sebze yetiştirmeleri öğretilerek toprağı ve doğayı sevmelerini sağlamak, kurulan balık akvaryumunda bölgemiz ve ülkemizdeki var olan balık ve bitki tohum türlerinin tanıtılması amaçlıyoruz."