Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Eflaz Ermiş, "Çorum'da meyveciliğin gelişmesindeki sorunların başında gelen soğuk hava deposu olmayışı, yapılan bu yatırım ile sorun olmaktan çıkmıştır. Hasat tarihinde satılan ürünün eder fiyatı ile daha sonraki dönemler arasında bariz fiyat farklarının oluyor. İlimiz üretim de ve ulaşımda avantajlı iller arasında soğuk hava deposuyla turfanda dönemde pazarlama imkânını da eklediğinizde üretim de ve pazarlamada daha avantajlı iller arasında olacağız.

Firma yetkilileri tarafından planlanan yatırımlar içerisinde soğuk hava deposu kapasitenin 12 bin tona çıkarılacağı belirtiliyor, kapasitenin 12 bin tona ulaşmasıyla soğan ve patatesinde depolanmasıyla ilgili sorunlar da ortadan kalkmış olacak. Ayrıca Bakanlığımızca henüz çağrıya çıkmış Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi programıyla da bu tür işletmelere destek verilmektedir. Yatırımcılarımızı bu programa proje vermeye davet ediyor. İlimiz tarımı için önemli yeri olan soğuk hava deposu işletmeciliği için yapılan çalışmaları destekliyor ve başta Mustafa Ilıca olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Proje hakkında bilgi veren firma yetkilisi Mustafa Ilıcalı, “Tesisin tam iklim kontrollü bir sisteme sahiptir. Tüm kontrol ve denetimlerin elektronik olarak yapılıyor. Şu an ülkemizde ve Avrupa'da kullanılan en üst segmenttedir. Ürünlerin tazelik ve özelliklerini koruyarak, 12 aya kadar depolanabiliyor. Ayrıca bu özelliği sayesinde perakende sektöründeki önemli firmalar ile çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu kapasitelerini 12 bin tona çıkaracağız" dedi.