Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, TARSİM sigortası hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. TARSİM Ankara Bölge Müdür Yardımcısı Hanifi Can, 'Devlet Destekli Tarım, Tarım Sigortaları'nın işleyişi ve kurulduğu 2005 yılından itibaren kadar olan kapsamına alınan riskler hakkında üreticilere bilgi verdi.

Müdür Yardımcısı Can, zaman içerisinde çiftçilerin istekleri doğrultusunda kapsamın genişlediğini, fırtına, hortum, heyelan, deprem, sel ve su baskınları dışında ilk defa 2016 yılında domuzun verdiği zararların risk altına alındığını belirterek, çeşitli örneklerle cüzi paralar karşılığında çiftçilerin gelecekte mağdur olmamaları için tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Tarım sigortaları hakkında üreticilere bilgi veren Can, şunları kaydetti:

“TARSİM'in, 2017 yılında kapsamın daha da genişledi. İlk defa pilot bölge olarak 81 ilin 81 ilçesinde buğdayda kuraklık verim sigortasına geçildi. İlimizde ise merkez ilçe ve köylerinin kuraklık verim sigortası kapsamına alındı. Kuraklığın özellikle İç Anadolu Bölgesi için risk oldu. 2017 yılında uygulamaya geçecek olan kuraklık verim sigortasının çiftçilerimiz için çok önemli kazançlı. TARSİM'in herhangi bir kar amacı gütmüyor. Sadece çiftçilerin geleceğini garanti altına almak ve ülkemizin tarım sigortası konusunda dünyada ilk dört ülke içerisindeyiz" diye konuştu.

Kaynak: Çankırı Tarım İl Müdürlüğü