Uzun süren çalışmanın ardından domatesleri toplamaya başlayan vatandaşlar, hasattan memnun. Bu yıl ilk domatesleri toplayan Mesut Baştimur, Türkiye'nin dört gözle beklediği Çanakkale domatesinin tezgâhlarda yerini alacağını belirterek, "Bu sezon domates dikiminden ümitlerimiz yüksek. Piyasanın iyi olacağını düşünüyoruz." dedi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, domatesin eşsiz lezzetini bölgedeki toprak ve iklim şartlarından aldığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti; "Tüketicinin damak tadına uyan, damağına tatlı gelen bir domates olduğu için aranan bir çeşittir. Bunun aynı tadında Çanakkale domatesini üretmek ya da benzerini üretmek mümkün değildir. Çanakkale domatesinin bu tadı, lezzeti toprak yapısından kaynaklanıyor. Boğazdan gelen rüzgâr, Kaz Dağları'nın rüzgârıyla birleştiğinde bu tadı, lezzeti veriyor. Çanakkale domatesi bu tadı, lezzeti, rengi güneşinden alıyor. Bu yüzden Çanakkale domatesi iridir. Kesildiğinde içinde boş alan olmaz ve kokusu bambaşkadır. Sera domatesleri kesildiğinde içinde boş alan olur ve kokusu buna benzemez."

Yılbaşından beri başka bölgelerden gelip Çanakkale domatesi diye satılan domatesin Çanakkale domatesi olmadığın söyleyen Erdem Karadağ, “Her yıl yaşadığımız bir durum. Kısa süre içinde Çanakkale domatesi büyük şehirlerde tezgâhlarda yerini alacaktır" şeklinde konuşmasını bitirdi.