Törene, Bursa Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Bennur Karaburun, Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan ,Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan, "Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitimi projesi kapsamında planlanan 26 köyde 26 hafta boyunca kırsalda yaşayan başlangıçta, 1000 kadınımızın bilgilendirilmesi amaçlanmaktadır. Kadınlarımızın toplumsal rolleri nedeniyle çocuklarımızı yetiştirmede dolayısıyla geleceğimizin şekillenmesinde en önemli rolü üstlenen yapı taşlarıdır. İşte bizler bu proje ile Milli Tarım Projesi'nin mimarı Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in önderliğinde ve vizyonunda kadınlarımızın yenilikçi ve modern projelerde aktif rol almayı sağlamaya ve girişimcilik ruhlarını daha da geliştirmeye çalışmaktayız. Kadınlarımızın ekonomik ve sosyal hayatta emeğinin karşılığını alabilmesi için var gücümüzle el ele ve omuz omuza çalışıyoruz ve bundan sonra hiç kuşkusuz ki çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle şahsım ve kurumum adına 'Kırsaldaki Kadın Çiftçilerimizin Eğitim Projesi'nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, "Sayın Bakanımızın özellikle kadınlar konusunda ne kadar çok destekçi olduğunu Tarım Fuarı'nda bir kere daha sizlerin sayesinde görmüş olduk. İnanıyorum ki çok daha güzel günlere gideceğiz. Protokoller imzalandı. Üretiyoruz ama ürettiğimiz şeylerin de bir yerde satılması gerekiyor; bunlarla ilgili olarak da marketlerle anlaşmalar yapıldı. Çok güzel günler bizi bekliyor. Bizlerin de elimizden geldiği kadar sizlerin arkasında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Her şey çok güzel olsun diyorum. Ya Allah bismillah diyerek derneğin kuruluşuna da hep birlikte şahit olacağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "Biz kadın ve erkek birlikte bir milleti oluşturuyoruz. Erkekleri de bizler yetiştiriyoruz. Eğer kadın bir işin elinden tuttuysa, o işe kadın başladıysa, mutlaka sonunu getirir ve mutlaka başarıya ulaştırır. Kentlerimizdeki kadınlarımızın kırsalda yaşan kadınlarımızla iletişim içerisinde olması gerekiyor. Onlara öncülük etmesi gerekiyor. Ben burada kadın meclis üyelerimize de önemli görevler düştüğüne inanıyorum. Bu işte başarılı olmuş Saitabat gibi derneklerin de yol gösterici fonksiyonunu yerine getirmeleri gerekir" ifadelerini kullandı.