Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Arı Hastalıkları" toplantısına üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Erzurum Veteriner Kontrol Enstitü Müdürlüğünde görevli Ömer Faruk Küçükkalem ve Zekai Bastem arı hastalıkları hakkında üreticilere bilgi verdi.

Toplantıda konuşan Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Bülent Bayraktar, "Arıcılık, ülkemizde olduğu gibi ilimizde de yaygın şekilde yapılmakta ve tarımsal amaçlı çalışmalar içinde her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. İlimiz, uygun iklimi ve zengin bitki örtüsü ile arıcılığa çok elverişli bir yapıya sahiptir. Müdürlüğümüzce verilen eğitimler ve uygulanan organik arıcılık projesi başta olmak yaygınlaşan arıcılık projeleri neticesinde ilimizde Arıcılık ve arı ürünlerin verilen önem giderek artış göstermiş ve Bal ve arı ürünleri üretimi yıldan yıla artış görülmektedir. Müdürlüğümüz yıl içinde yaptığı çalışmalarda Arı Yetiştiriciliğinin yanı sıra, arı hastalıkları konusunda üreticilere bilimsel destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Arı hastalıklarına değinen Bayraktar, şunları kaydetti:

“Arı hastalıkları ve hastalıklara karşı koruyucu tedbirler konularında, son yıllarda gittikçe daha fazla öneme sahip olmaya başlamıştır. Bu nedenle arı sektörüyle alakalı her kesime önemli görevler düşmektedir. Hayvan sağlığı, diğer çiftlik hayvanlarında olduğu gibi arılar için de son derece önemlidir. Çünkü koloni yaşamını ve sağlığını doğrudan ilgilendiren bal arısı hastalık, parazit ve zararlıları sadece arı sağlığını olumsuz olarak etkilemekle kalmayıp; kolonilerde verimi düşürmekte, hatta önlem alınmadığı takdirde kolonilerin sönmesine yol açmaktadır."

Kaynak: Bayburt Tarım İl Müdürlüğü