Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Genç Çiftçi Projesi'nde hibe almayı hak kazanan genç çiftçilerin belirlendiğini söyledi. Tekin, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından 2016 yılında başlatılan ve üç yıl sürecek olan 'Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı' kapsamında 2017 yılı için İlimizde faydalanacak başvuru sahiplerinin belirlenmesi işlemi sonuçlandırıldı" ifadesini kullandı.

Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu program kapsamında ilimize tahsis edilen 6 milyon 180 bin TL ödenek ile 206 genç çiftçimiz, 30'ar bin liralık hibe desteği ile hayallerini gerçekleştirme imkanını yakalamışlardır. 2017 yılında ilimizde gerçekleştirilecek olan 206 projenin 96'sı büyükbaş hayvancılık (sığır), 12'si büyükbaş hayvancılık tesisi ve büyükbaş hayvan alımı, 42'si küçükbaş hayvancılık (koyun-keçi), 5'i küçükbaş hayvancılık tesisi ve küçükbaş hayvan alımı, 18'i arıcılık, 10'u kanatlı yetiştiriciliği tesisi, 8'i kapama meyve bahçesi tesisi, 4'ü mantar üretimi tesisi, 4'ü bağcılık ve üzümsü bitkiler ve 7'si örtü altı tesisi alanlarında uygulanacaktır.

185 Genç Çiftçi Desteklendi

Geçen sene yani 2016 yılında 185 genç çiftçiye çeşitli projeleri karşılığı olarak 5 milyon 544 bin 820 TL hibe kullandırmıştık. Bu yıl ise 206 genç çiftçimize 6 milyon 180 bin TL'lik hibe kullandıracağız. Kırsal kalkınma kapsamındaki desteklerimizin sadece bir parçası olan bu destek ile amacımız, hem tarımsal nüfusu gençleştirmek hem de kırsal kalkınmanın gençlerle beraber daha dinamik ve kalıcı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak. Verilecek bu desteğimizin, genç çiftçilerimize ve ülkemiz tarımına şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Kaynak: Adana Tarım İl Müdürlüğü