Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden, yapılan açıklamada, bu yıl 11. etabı gerçekleştirilen projede, başvuruları kabul edilen 80 yatırımcı ile sözleşme imzalandığını bildirdi. Belge dağıtım töreninde konuşan Adana Valisi Mahmut Demiştaş, Çukurova'nın, sahip olduğu 3,3 milyon dekarla ülkenin en büyük tarım potansiyeline sahip ovalarından olduğunu söyledi. Demiştaş, “Çukurova'da üretimle ilgili bir problem yok ama ürünün seçiminde bir sıkıntı var. En kolay ürünü seçiyoruz, ekimini yapıyoruz. Bence en kolayı değil, bundan sonra katma değeri en yüksek olan ürünün ekilmesi lazım. Çünkü biz daha fazla kazanmak istiyoruz. Daha fazla istihdam edeceğiz. Böylece Sayın Cumhurbaşkanı'mızın başlatmış olduğu milli istihdam seferberliğine daha fazla katkıda bulunacağız" ifadesini kullandı.

Demirtaş, geçen 10 etapta yapılan 92 projede bin kişinin istihdam edildiğini, bu yılki 80 projeden ise bin 200 istihdamın gerçekleşeceğine dikkati çekti.


Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, “2016 yılında başvuruları alınan ve 2017 yılında uygulanacak olan 11. etapta ilimizde ön elemeden geçerek Bakanlığımıza gönderilen 80 projemizin 80'ni de hibe almaya hak kazanmıştır. Bu yıl kabul edilen 11. Etap Proje uygulama döneminde 21 adet Bitkisel Üretim Tesisi, 29 adet Hayvansal Üretim Tesisi, 28 adet Rüzgar (don) Pervanesi, 2 adet Kırsal Turizm olmak üzere 80 projenin toplam yatırım tutarı KDV hariç 77 milyon 586 bin 914 TL olup, Bakanlığımızca 80 proje için karşılanacak hibe tutarı ise 37 milyon 839 bin 115 TL'dir. Bu yıl kabul edilen projelerimizin hibe ve yatırım tutarının önceki 10 yılın toplamının üzerinde olması bizim ve ilimiz için gurur vericidir" ifadesini kullandı.

Tekin, şunları kaydetti:

“Bakanlığımız desteği ile hayvancılıktan bitkisel üretime, gıdadan kırsal kalkınmaya, örgütlenmeden işletmeciliğe kadar çağın teknolojileri kullanılarak sürdürülebilir ve ekonomik refah kaynağı bir tarım sektörü oluşumuna katkı sunan siz değerli yatırımcılarımıza şükranlarımı sunar, yatırımlarımızın vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ederim."

Kaynak: Adana Tarım İl Müdürlüğü