Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, gıda kontrol ekibi ile birlikte, Konyaaltı bölgesinde faaliyet gösteren iki ayrı fırında denetimde bulundu. Denetim ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü Özen, gıda denetimlerinin gece gündüz devam edeceğini belirterek, “her ne kadar işletmenizi denetlesek de vicdanınızı denetleyemeyiz, kanunlara ve yönetmeliklere uymamız şart ancak en önemlisi vicdanen rahat olabilmektir" ifadesini kullandı.

Özen, Ramazan ayı dolayısıyla bazı işletmelerim üretimlerinin artığını özellikle fırın ürünleri ile tatlı üretimindeki artış nedeniyle bu işletmelere yönelik denetimlerin artırıldığını kaydetti.

Tüm gıda işletmelerinin denetim yetkisinin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında olduğunu aktaran Özen, şunları kaydetti:

"İl Müdürlüğümüz ile İlçe Müdürlüklerimiz vasıtasıyla denetim çalışmalarımızı yürütüyoruz. İlimiz turizm potansiyeli yüksek bir il bu noktada denetimler bizler için ayrı bir önem kazanıyor. Hem ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın hem de şehrimize gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen misafirlerimizin güvenilir gıda ile buluşması noktasında ayrı bir hassasiyet gösteriyoruz.

15 Bin Denetim

Bu yıl mayıs ayı itibariyle 15 bin denetim gerçekleştirdik. Cezai işlem uygulanan işletmelerimiz var. Ama bizim temel felsefemiz ceza kesmek değil. Öncelikle işletmenin uyması gereken kuralları nedenleri ile anlatıyoruz. Kanunda belirtilen süre zarfinda eksiklikleri gidermeleri için bekliyoruz. Eğer hala işletme gereken önlemleri almıyorsa ve kamu sağlığını gözetmiyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Ceza caydırıcı ama tek başına yeterli değil. Denetliyoruz, eğitim veriyoruz, kuralları ve olması gerekenleri anlatıyoruz. İşletmenin bilinçlenmesi önemli."

Kaynak: Antalya Tarım İl Müdürlüğü