Yem bitkileri desteklemeleri 2023 yılı icmalleri askıya çıktı. Askıya çıkan icmallerin hazırlanması sırasında veri girişinden kaynaklı olabilecek eksik ve hatalı kayıtların düzeltilebilmesi için çiftçilerin destekleme ödemesinde bir mağduriyet yaşamamaları için icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

YEM BİTKİLERİ DESTEKLEME İCMALLERİ 12 OCAK'A KADAR ASKIDA KALACAK!

Tarım İl Müdürlükleri tarafından köylerde askıya çıkarılan yem bitkileri desteklemeleri 2023 yılı icmalleri 12 Ocak tarihine kadar askıda kalacak. Çiftçiler, bu tarihe kadar icmalleri kontrol edebilirler.

ÇORUM TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN DUYURU YAYINLADI!

Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, yem bitkileri desteklemeleri 2023 yılı icmalleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda 2023 yılı yem bitkileri desteklemeleri icmallerinin askıya çıktığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

Çiftçilerin dikkatine! Haşhaş ekim başvuru süresi uzatıldı! Hangi il ve ilçelerde haşhaş ekim izni veriliyor? Çiftçilerin dikkatine! Haşhaş ekim başvuru süresi uzatıldı! Hangi il ve ilçelerde haşhaş ekim izni veriliyor?

"2​023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin 2023/7613 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ve bu kararın uygulama esaslarını belirleyen Bakanlığımız 2023/46 No'lu Tebliği gereğince yapılan, 2023 yılı yem bitkileri desteklemesi askı icmalleri hazırlanmış olup köylerde askıya çıkartılmıştır. Üreticilerimizin veri girişinden kaynaklı olabilecek eksik ve hatalı kayıtlarını düzeltmek üzere bağlı oldukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine en geç 12 Ocak 2024 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Bilgileri doğru olanların herhangi bir işlem yapmasına gerek yoktur. Detaylı bilgi için İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvurulabilir”