Finali Erciyes dağında yoğun tipi ve sis altında yapıldı. Kadınlarda Çek Cumhuriyetinden Ester Ledescka, erkeklerde ise Rusya'dan Andrey Sabolev birinci oldu. Türkiye Kayak Federasyon Başkanı Erol Mehmet Yarar “Kayseri Şeker'e sponsorluğundan dolayı teşekkür ederek Kayseri Şeker hem bizlerin hem de Ülkemizin ağzını tadını artırdı. Kayseri şeker böyle bir dünya kupasına sponsor olma vizyonuna sahip olduğu için tüm yöneticilerini tebrik ediyorum.Cumhuriyet tarihinde ilk defa Dünya kupası Türkiye'de yapılıyor ve Erciyes dağında yapılıyor buna da ana sponsor Kayseri şeker oluyor. Kayserimiz ve ülkemiz için çok büyük bir gelişmedir" dedi.

BAKAN ÜNAL'DAN TEŞEKKÜR

Türkiye Kayak Federasyonu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Snowboard Büyük Slalom Dünya Kupası Finali'nde 90 snowboardcu yarıştı. Yarışmada kadınlar ve erkeklerde dereceye giren sporculara madalya ve ödüllerini Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar tarafından verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, organizasyonun başarıyla gerçekleştirilmesi nedeniyle federasyon temsilcilerine ve yarışmaya katılan sporculara teşekkür etti.

SPORCULAR ŞEKER STANDINDA

Snowboard Dünya Kupası Finaline sponsor olan Kayseri Şeker, Yönetim Kurulları ve çalışanları ile birlikte büyük bir çoğunlukla dünya kupası finallerine iştiraki yanısıra açtığı standa da tüm sporculara ve misafirlere lokma tatlısı ve çeşitli ikramlarda bulundu.