Şen Kardeşler Makine Sanayi tarafından geliştirilen tam otomatik balyalama makinesi, biçerdöver makinesinin arkasına bağlanıyor. Bu şekilde tarladaki kayıplar sıfırlanıyor.

2 YIL BOYUNCA TEST ETTİK

Çiftçilere büyük kolaylık sağlayan Tam Otomatik Balyalama Makinesi'ni tarimdanhaber.com'a anlatan firma ortaklarından İsa Şen, "Biz bunu yıllar önce düşündük. Bu projeyi devreye sokmaya karar verdik. Yaptık makinemizi. Ardından 2 yıl boyunca test ettik. Çalınmasın diye gizli saklı testlerimizi uyguladık. Başarılı olduk. Ardından patentimizi alarak üretime başladık. Şu anda Tam Otomatik Balyalama Makinesi sadece dünyada Şen Kardeşler'de var" dedi.

ÜRÜNÜMÜZE TALEP YOĞUN

"Ürünümüze talep yoğun" diyen İsa Şen, "Bu ürünümüz çiftçimize büyük artısı var. Traktörle hasat yapıldığı zaman biçerdöverin arkasından düşen sap bu makine ile düşmüyor. Buğdayın kapırcağı, otu ve proteini olduğu gibi yere düşüyor. Balya makinesinin bunu alması mümkün değil. Ama biz bu makinemizle o proteini balyanın içine aktarıyoruz.

Birde şöyle bir artısı var. Örnek vermek gerekirse bir çiftçimiz 1 dekardan 10 adet balya elde ediyorsa Tam Otomatik Balyalama Makinesi ile 1 dekardan 20-30 balya elde edebiliyor. Şu anda 2 günde 20 adet sattık. Fuar fiyatımız ise 170 bin TL" ifadelerini kullandı.

AHMET SÜTCÜ / TARIMDANHABER