Yapılan yeni düzenlemelere göre, artık yüzde 100 sütten oluşmuyorsa o ürüne devam sütü değil bebek formülü denilecek. Bu ürünlerin reklamlarında paketlerinde bebekler kullanılmayacak. Bakanlık diyet için kullanılan gıdalarla ilgili de düzenlemeye gitti.

CNN Türk’te çıkan habere göre, Tarım Bakanlığı bebek ve küçük çocuklara yönelik gıdalar ile vücut ağırlığı kontrolü için diyetin yerini alan gıdalar yönetmeliği yayınladı. Artık bu ürünlerin etiketinde ve reklamlarında, tedavi etme veya iyileştirme özelliğine sahip olduğunu bildiren ifadeler yer alamayacak. Bebek ve devam formüllerinin etiketi, sunumu ve reklamında, bebek resimleriyle bu gıdaların kullanımını özendirecek resim veya ifadeler kullanılamayacak.

Buna göre, bebek ve devam formüllerinde genetik yapısı değiştirilmiş organizmalar yani gdo ürünler kullanılamayacak. Tamamen inek sütü ya da keçi sütü proteinlerinden üretilen bebek ve devam formülleri, "bebek sütü" ve "devam sütü" olarak adlandırılacak.  Tamamen inek sütü ya da keçi sütü proteinlerinden üretilenler haricindeki bebek ve devam formülleri ise, "bebek formülü" ve "devam formülü" olarak isimlendirilecek. Bebek formüllerinin sunumu ve reklamında, ürünün, doğumdan itibaren anne sütüyle beslenemeyen bebekler için uygun olduğuna dair ifade bulunacak. Bebek formülleri ve devam formüllerinin etiketleme, sunum ve reklamında "insana özdeş/anne sütüne özdeş", "anne gibi", "adapte/uyarlanmış" gibi ifadeler kullanılamayacak.

Vücut ağırlığı kontrolü için diyetin yerini alan gıdalarda, artık üzerlerinde kilo kaybına dair ifadeler yazmayacak. “Ürünün yalnızca vücut ağırlığını azaltmayı amaçlayan sağlıklı fazla kilolu veya obez yetişkinler için olduğuna" dair ifade yer alacak.

Bilgilendirmede, doktor tavsiyesi, olmaksızın 8 haftadan fazla bir süre boyunca veya daha kısa sürelerle tekrarlı olarak kullanılmaması gerektiği belirtilecek.