ÖZEL HABER

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olan Kudbettin Arzu'nun, devir teslim töreninde yaptığı konuşma Bakanlık bürokratları arasında şok etkisi yaptı. Basına kapalı yapılan devir teslim töreninde Arzu, “2-3 aylığına Bakanlık yapacağım. Sonrasında sayın Bakanımıza bu emaneti geri vereceğim" dedi. AK Parti'de 3 dönem kuralının kaldırılacak olması, Arzu'nun bu sözlerini manidar kıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, görevi Kudbettin Arzu'ya devretti. Bugün Bakanlıkta yapılan devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı.

Törende bir konuşma yapan yeni bakan Kudbettin Arzu'nun sözleri dikkat çekti. Kendisinin Bakan olmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'na Mehdi Eker'in önerdiğini belirten Arzu, “Bakan olmamı sayın Bakanım tavsiye etti. Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız uygun buldu" dedi.

PAKDİL'İN GETİRİLMESİ BEKLENİYORDU

Seçim hükümeti kabinesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Müsteşar yardımcısı Nihat Pakdil'in getirileceği yönünde bir beklenti vardı. Hatta kulislerde konuşulan bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın çevresinin Pakdil'i arayarak hayırlı olsun dileklerini ilettikleri ifade ediliyor.

İSİM SON ANDA DEĞİŞTİ!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına getirilecek ismin son anda değiştiği kaydedilirken, bunda Bakan Eker'in girişimlerinin etkili olduğu ifade ediliyor. Devir teslim töreninde Kudbettin Arzu'nun kendisinin Bakan olmasını Eker'in istediği yönündeki sözleri de kulislerde konuşulanları teyit etti.

2-3 AY SONRA GÖREVİ EKER'E TESLİM EDECEĞİM!

Diğer yandan Arzu'nun törende dile getirdiği bir cümle de salonda bulunanlarda şok etkisi yaparken anlamlı bulundu. Bir emaneti devraldığını dile getiren Arzu, “2-3 aylığına Bakanlık yapacağım. Sonrasında Sayın Bakanımıza bu emaneti geri vereceğim" diye konuştu. Arzu'nun bu sözlerinin bir temenninin ötesinde derin anlamlar içerdiği kaydediliyor.