ÖZEL HABER

Yeni hükümetle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda üst düzey bürokratlara yönelik değişim devam ediyor. Bakanlık kulislerinde konuşulanlara göre, iki genel müdürün görevden alınmasıyla ilgili kararnameler yazılarak Başbakanlığa gönderildi.

BAKANLIK KULİSLERİNİ HAREKETLENDİRDİ

Genel Müdürlerle ilgili görevden almaların devam etmesi Bakanlık kulislerini hareketlendirirken emekliliğinin yaklaşmasına rağmen Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş'ün görevden alınacak olması dikkat çekti.

AHZU KABZA SKANDALI İLE HATIRLANIYOR

Tohumculuk sektörünü yöneten üst birliklerle ilgili olarak 2013 yılında çıkan 'Ahzu Kabza' skandalı ile ilgili olarak Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü hiçbir işlem yapmamıştı. Yine geçtiğimiz yıl patlak veren mercimek tohumu skandalında da sertifikalı tohum olarak piyasaya sürülen ve destek verilen mercimek tohumlarının standartlara uygun olmadığı ortaya çıkmıştı.

STANDARTLARA UYGUN OLMAYAN TOHUMLARA YILLARCA DESTEK VERİLDİ!

Standartlara uygun olmadığı tespit edilen tohumlar üzerinden yıllarca Diyarbakır'daki bazı tohum firmalarının haksız bir şekilde desteklendiği açığa çıkmıştı. Bu skandalın ortaya çıkmasına rağmen Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından buradaki usulsüzlüklerle ilgili olarak hiçbir işlem yapılmamıştı.

Yine kulislerde konuşulan iddialara göre, Mevlüt Gümüş'ün görevden alınmasında Eskişehir'de görülen bir davanın da etkili olduğu ifade ediliyor.