Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın prim desteklemeleri ödemelerinde yaşanan usulsüzlüklerle ilgili çıkışı, Bakanlık'ta tam bir polemiğe dönüştü. Tarım Bakanlığı'nda yolsuzluk var mı yok mu? Bu yolsuzluk sadece prim desteklerinde yaşanan usulsüzlüklerle mi sınırlı?

Uzun bir zamandır Tarım Bakanlığı'nı takip eden bir gazeteci olarak ben fazla bir şey söylemeyeceğim. Bu konuda sadece şunu söyleyebilirim. Bakanlık'ta herhangi bir çalışana 'usulsüzlük' ve 'yolsuzlukla' ilgili fikrini sorsanız yüz ifadeleri size zaten her şeyi anlatır.

Yaptığımız bazı haberlerden dolayı kimileri 'açtıkları davalarla' kimileri de 'itibarsızlaştırmaya çalışarak' akılları sıra bizi 'terbiye' etmeye kalkışmışlardı. Hatta şahsımla ilgili attıkları iftirayı da sözde belgeleyeceklerdi. Hâlâ belge bekliyoruz!

Dediğim gibi fazla söze gerek yok. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bile gidişatından memnun olmadığı bakanlıkların başında Tarım Bakanlığı'nın gelmesi zaten birçok şeyi ortaya koymuyor mu? Ne diyelim, Allah kimseye 'yüzleşemeyeceği' ve 'hesabını veremeyeceği' işler yaptırmasın.

Yazının devamı için tıklayın...