Yeni Şafak yazarlarından Ahmet Ünlü, hala çok üst düzey FETÖ mensubu kamu görevlilerinin bulunduğunu belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndaki yapılanmaya dikkat çeken Ünlü, “Maalesef bu bakanlık ile bağlı ve ilgili kurumlarında uzunca bir süre bu yapıya dokunulmamıştır. Dokunulanlar da yüksek maaşlarla müşavir olarak keyifli bir şekilde çalışmadan maaş almaktadırlar" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nda PDY ile mücadelenin Faruk Çelik'in Bakan olmasından sonra başladığını ve önemli adımlar atıldığını daha önceki yazılarında dile getirdiğini hatırlatan Ünlü, şunları kaydetti:

EN RAHAT GÜNLERİNİ GEÇİRDİ!

“Bu yazımızda; 'Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakan'ın paralel yapıyla yaptığı mücadeleyi maalesef birçok bakanlıkta göremedik. Bu bağlamda, uzunca bir süre bu bakanlıkta paralel yapıyla etkin mücadele edilemedi ve paralel yapı elemanları en rahat günlerini geçirdi. Özellikle TAGEM ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndaki paralel yapı elemanlarına dokunulmamıştır. Öyle ki bu bakanlığın ilgili kurumlarında paralel yapıyla ciddi bir mücadele yapılmamıştır. Gelinen noktada Sayın Bakan'a ciddi işler düştüğünü ifade etmek isteriz. Kısa sürede atılan olumlu adımlar, güzel işlerin habercisidir diye düşünebiliriz' ifadesinde bulunmuştuk.

HATIR VE GÖNÜL İŞLERİ ÖN PLANA ÇIKTI

Maalesef kamu kurumlarında bu yapıyla mücadele, hatır ve gönül işlerinin ön plana çıkması nedeniyle zayıflamıştır. Konunun Sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsi meselesiymiş gibi bir davranış sergilenmesi ile kimsenin kötü adam olmak istememesi bu yapıyla mücadeleyi zayıflatmıştır."