Kars'ta 'Tarım Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Bakan Fakıbaba, burada yaptığı konuşmada, arkadaşlarının kendisine en çok ithal et konusunda sorular sorduğunu vurgulayarak, "Ben arkadaşlara gayet iyi bir şekilde izah ettiğimi zannediyorum. İthal eti hiç kimse, bende başta olmak üzere, istemiyor. Türk halkının, benim torunlarımın, çocuklarımın bu proteine ihtiyacı var ve ben bunu maalesef şu anda karşılayamıyorsam, geçici bir süreliğine ithal etin hiçbir zaman çözüm olmadığını bilen kardeşlerinizden birisiyim. Geçici bir süreliğine düveyi artırmak ve yeni yavrular elde etmek kaydıyla, hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlu etmek kaydıyla, biz bunu Allah'ın izniyle en fazla 3 sene içerisinde ülke olarak geçeceğimize inanıyorum" ifadesini kullandı.

'EL ELE VERİP BAŞARACAĞIZ'

Kars, Antalya, Edirne ve Diyarbakır için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını, çalışıldığı takdirde yapılmayacak bir şey olmadığını kaydeden Fakıbaba, şunları söyledi:

"Türkiye'de yaşayan insanlarının halledemeyeceği hiçbir sorun yok. Biz Allah'ın izniyle kendimize yetecek kadar et üretiriz, hatta fazlasını da ihraç ederiz. Bunu yapabilecek güçteyiz. İnşallah buna Türkiye ulaşacaktır, göreceksiniz. Projeler bellidir. Ot olmazsa et ve süt olmaz. Ne kadar ot, o kadar et ve süt. Ot da su ile ilgili. İnşallah biz bunları yapabiliriz, yapacağız. Benden önceki arkadaşlar da bunu başardı. Biz bayrağı alıp daha ileriye götüreceğiz. Başarmamak için hiçbir neden yok. 2002'de 6.1 kilogramdan, 14,7 kilograma çıkarmışız. Bizim hedefimiz de 15 kilogramdır. Bu konuda bütün sivil toplum örgütleri ve çiftçi kardeşlerimizle el ele verip bunu başaracağız."

TARIMDAN HABER