Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, hububat fiyatlarını açıklama noktasına gelindiğini belirtti. Çelik, konuyla ilgili olarak hafta başında Başbakan Binali Yıldırım ile görüşeceğini kaydetti.

Bakan Çelik, 30'a yakın üst düzey Bakanlık bürokratıyla katıldığı 'Adıyaman İli Tarım Sektörü Ortak Akıl Çalıştayı' sonrasında önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Hububatta müdahale alım fiyatlarının açıklanması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Çelik, “Hububat fiyatlarını açıklama noktasına geldi. Herhalde bu haftanın başında Başbakanımızla görüşeceğiz" dedi.

YERLİ VE DİŞİ OLMAYAN HAYVANA 200 LİRA DESTEK

Hayvan destekleri ile ilgili olarak da kesimdeki hayvanlara yerli olan ve dişi olmayan hayvanlara 200 TL destek verildiğini anımsatan Çelik, tarım danışmanlarının istihdamı ile ilgili olarak da "Tarım danışmanlarını istihdamıyla ilgili yeni model olan işletme bazlı sisteme geçtik. Önümüzdeki dönem daha çok tarım danışmanı olacak" diye konuştu.

TOMURCUKLANMA SİGORTA KAPSAMINA ALINIYOR, KURAKLIK İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ortak Akıl Çalıştayı'nda Ziraat Bankası'nın sıfır faizli kredilerinin sorunlarını da değerlendirdiklerini ifade eden Çelik, 2017 yılında Tarsim Sigortasının genişleyeceğini söyledi. Tarsim Sigortası'na tomurcuklanmanın da dahil edileceğini bildiren Çelik, “kuraklıkla ilgili çalışmalar var" dedi.