Bakan Fakıbaba ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldikleri Polatlı'da, Ankara Valisi Ercan Topaca tarafından Polatlı Kaymakamlığında karşılandı.

KATAR'IN TIRLAR DOLUSU PARASI VAR AMA

Bakan Fakıbaba, yaptığı konuşmada Türkiye'nin gıdasını tek başına üreten ve ihracatını yapan bir ülke konumuna gelmesi için çalıştıklarını vurguladı. Çalışma yaparken parolalarının "Gıdasını üretemeyen ülkeler tam özgür ve bağımsız olamazlar" olduğunu belirten Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı: "Bunun en güzel son örneği Katar'dır. Tırlar dolusu dolar var ama bakın bir ambargo koydular, adamlar perişan oldu. Onun için inşallah bütün amacımız gıdasını tek başına üreten ve ihracat yapan bir ülke haline gelmek. Onun için bu konuda hiç kuşkunuz olmasın ama bu hemen yarın olacak bir şey değil. Biraz sabırlı olmanızı ben istirham ediyorum."

MEVSİMLİK İŞÇİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK

Polatlı'daki mevsimlik tarım işçilerinin çoğunun Şanlıurfa'dan geldiğine işaret eden Fakıbaba, mevsimlik tarım işçilerinin sosyal haklarının düzelmesi için ilgili bakanlıklarca çalışmaların yapılacağını bildirdi.
TARIMDAN HABER