Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çeşitli etkinlikler için geldiği Gaziantep'te Şanlıurfalı hemşerileriyle buluşarak hasret giderdi. Fakıbaba, bölge kültürünün aynı olduğunu belirterek, "Bakın tırnaklı pideyi Antep tescillemiş ama İsot ve Mırra için söz aldım, onları Urfa'ya bırakacaklar. Çiğköftesi de lahmacunu da burada, her şeyimiz aynı" dedi.

HEPİMİZ AYNIYIZ

Bölge illerinin birbirinden ayrılamaz bir bütün olduğunu söyleyen Bakan Fakıbaba da, "Urfa, Antep, Diyarbakır hep aynı; kültürümüz, yemeğiz aynı. Büyükşehir Belediye Başkanımıza takılıyorum. Tırnaklı ekmeğimizi de almışlar elimizden. 'Ya diyorum bari isota karışmayın'. Mırra ile isota karışmama sözü aldım. Çiğköftesi de burada, lahmacunu da burada. Tüm yemeklerimiz aynı. Biz birlikte Güneydoğuyuz, birlikte Türkiye'yiz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın" diye konuştu.

YÜZDE 80 ŞANLIURFALI

Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, kentte yaşayan Güneydoğu kökenlilerin yüzde 80'inin Urfalı olduğunu belirterek, "Şanlıurfa'dan sonra en çok Urfalı burada yaşıyor. Sürekli söylüyoruz ne kadar Şanlıurfalıysak o kadar da Gaziantepliyiz. Artık buralıyız, bu kentin her taşının altında alın terimiz var" dedi.

YAŞAMA UYUM SAĞLAMA

Gaziantep'in çok göç alan il olduğuna dikkat çeken Erdoğan, "Bugün burada 300-350 bin Urfa nüfusuna kayıtlı Gaziantepli yaşamaktadır. Gaziantep'teki Urfa nüfusu Türkiye'nin 25 ilinden daha fazladır ama maalesef Urfalılar kayda değer bir oranda temsil edilmiyorlar. Urfa dernekleri olarak; insanlarımızın kent yaşamına ve değerlerine uyum sağlama çabalarını destekliyoruz" diye konuştu.

TARIMDANHABER