CerModern Sanat Merkezi'nde FAO-Türkiye Ortaklık Programı'nın (FTPP) ikinci aşamasının tanıtım toplantısı gerçekleşti. Toplantıya katılan Fakıbaba, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplandırdı.

ET FİYATLARI VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ ÇALIŞIYORUZ

Kurbanlık ve et fiyatlarına ilişkin olarak önemli değerlendirmelerde bulunan Fakıbaba, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın kendisine talimatı olduğunu söyledi. Et fiyatları ve hayvancılıkla ilgili proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Fakıbaba, şunları kaydetti:


5 GÜNLÜK BAKANIM

“Biz her zaman çok çalışacağız, çok şeffaf olacağız. Üreticimizin, tüketicimizin, kasabımızın, esnafımızın mutlu olabileceği bir hazırlık içerisindeyiz. Ben 5 günlük bir bakanım, bu işler için mutlaka projeler üreteceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Başbakanımızın da bana talimatı açık, şeffaf olacaksın ve hem üreticiyi hem tüketiciyi en iyi şekilde koruyacaksın"

Kurban Bayramı'nda dişi hayvan kesimine ilişkin getirilen yasaklama hakkında da konuşan Fakıbaba, üreme durumu olmayan veya laktasyon dönemini tamamlayan dişi hayvanın kesimine karşı olmadığını söyledi.

TARIMDAN HABER