Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kasım merkezi alımda personel alımı yapmayacak. Bakanlığın 165 adet kadroyu nakillerde kullandığı görülüyor.

KPSS 2015/2 Tercih Kılavuzuna İlişkin KPSS Tercih Bilgi Sistemi DPB'nin sitesinde yayına girdi.

2015/2 yerleştirmelerinde, 2159 kadro ve pozisyon için yerleştirme talebinde bulunuldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kasım merkezi alımda personel alımı yapmayacak. Bakanlığın 165 adet kadroyu nakillerde kullandığı görülüyor. Gıda. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri balıkçılık teknolojisi mühendisleri, veteriner hekimler 2015-Kasım'da merkezi atamada yine hüsrana uğradı.

Son 10 yılda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına Tar-Gel alımı ile birlikte küçük çaplı alımlar yapıldı. 10 yılda ortalama yılda sadece 35 ziraat mühendisi alındı. Geri de binlerce işsiz ziraat mühendisi var. Ayrıca, fakülteler hala mezun vermeye devam ediyor.

Ülkemizin son yıllarda ithal hayvan, ithal saman, ithal buğdaya yönelmesi ziraat mühendislerinin eksikliğini bir kez daha göz önüne serdi. Çiftçi, üretici modern tarım ve hayvancılık metotlarından habersiz. Hala babadan dededen kalan yöntemlerle tarım ve hayvancılık yürütülmeye çalışılıyor. Eğitim görmüş mühendisler, ülkenin tarım ve hayvancılığı için olmaz ise olmazlarından görünüyor.

Bu yüzden 13 bölümden oluşan ziraat mühendisliği için binlerce alım yapılmalı. Gıda mühendislerinin atama durumu da aynı. Yıllardır görmezden gelinen gıda mühendisleri, bu mağduriyeti fazlası ile yaşıyorlar. Hemen her gün haberlerde çıkan gıda zehirlenmeleri, denetimsiz gıdalar, kontrolsüzlüğün nedeni. Gıda denetimi, gıda mühendislerinin işidir ve devlet eli ile gıda mühendisleri tarafından yapılmalı.

Bakanlık, gıda mühendislerini şimdiye kadar fazlasıyla üzdü. Acilen Gıda Mühendisi alımı yapılmalı. Eğitim gören veteriner hekimleri, aynı şekilde atama mağduru. Ülkemizdeki hayvan sayısına, hayvan hastalıkları ile ölen, kontrol edilemeyen hayvan sayısına, şap hastalığı yüzünden binlerce hayvanın telef olmasını önlemek için veteriner hekim alınmalı.

SONUÇ:

Atama bekleyen adaylar, 2015-2 Kasım ve önceki atama dönemlerinde büyük mağduriyete uğradı. Bakanlığın kadro ve atama sözünün olduğunu herkes biliyor. Hükümet kurulduktan sonra yeni Bakanın gelmesiyle birlikte adaylar, kadro taleplerini yeni Bakana sunacaklar.

Kaynak: Zeki KARA / Kpsscafe.com.tr