Bakan Çelik, görüşmeyle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “Atama bekleyen bir grup veteriner, ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisimizi bakanlığımızda ağırlayarak sohbet ettik" dedi.


Bakan Çelik, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığın 2016 bütçe görüşmelerinde kadro beklentisi ile ilgili olarak, şunları kaydetmişti:

"Bununla ilgili gönül arzu ediyor ve talep ediyoruz ki Haziran ayına kadar, yani 2014'te sınava girenlerin beklentilerine bir cevap verelim diye biz Devlet Personel ve Maliye Bakanlığı nezdinde gerekli taleplerimizi bildirdik. Hangi sayıda gıda mühendisi, hangi sayıda ziraat mühendisi, hangi sayıda veterinere ihtiyacımız var, teknikere ihtiyacımız var, bu sayıları dercettik ve az önce de milletvekili arkadaşlarımızın soruları çerçevesinde 'Denetimlerin çok daha verimli, daha üst düzeye çıkarılması anlamında bu elemanlara ihtiyacımız var.' diye bunları bildirdik. Kısa süre içerisinde inşallah bu neticeleri ilgili kurumlardan ve bakanlıklardan alıp yeni arkadaşlarımızın bu kervana katılmalarına gayret ettiğimizi ifade ediyorum"