Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçiye hileli gübre satan firmalara ceza yağdırmıştı. Çiftçiyi aldatan ve tarımsal üretime büyük darbe vuran hileli gübre üretimine yönelik kontrollerini sıklaştıran Tarım ve Orman Bakanlığı, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayında üç ayrı firmaya idari para cezası keserek söz konusu hileli gübrelerin satışları durdurulmuştu. 

Söz konusu haber, tarım sektöründe büyük yankı uyandırırken, hileli gıda üreten firmaların ifşa edildiği gibi çiftçiyi aldatan ve tarımsal üretime büyük darbe vuran hileli gübre üreten firmaların neden ifşa edilmediği konusu gündeme geldi. Tarımdan Haber'i arayan çiftçiler ısrarla firmaların isimlerinin açıklanmasını isterken, söz konusu haberin paylaşıldığı sosyal medya hesaplarına yapılan yorumlarda takipçilerimiz firma isimlerin açıklanmamasına tepki gösterdi. Tarım ve Orman Bakanlığı hileli gübre üreten firmaları ifşa etmediği için haberde de firma isimlerinin üstünü kapatmıştık.

Yapılan kontrollerde hileli gübre üreten firmalara yönelik kesilen cezaları destekleyen üreticiler, ancak bu durumun caydırıcı olmayacağını ve kendilerinin de hangi firmalar tarafından hileli gübre satıldığını bilmeye haklarının bulunduğunu belirterek, hileli gıda üreten firmaların ifşa edildiği gibi gübrede de hileli üretim yapan firmaların ifşa edilmesini istiyorlar. 

alÇiftçiler haklı olarak soruyorlar.