Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana Ticaret Borsası ev sahipliğinde bir otelde düzenlenen Ulusal Hububat Konseyi 2024 Mısır ve Buğday Kongresi'nde yaptığı konuşmada, etkinliğin sektörün geleceğine katkılar sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

ÇİFTÇİNİN ALIM FİYATINA YÖNELİK BEKLENTİLERİNİ BİLİYORUM

Bakan Yumaklı burada yaptığı konuşmada, çiftçinin buğday alım fiyatının açıklanması yönündeki talebini bildiklerini belirterek, “Bu yıl erken başlayan hasat döneminde üreticilerimizin fiyat açıklanması talebini biliyorum. Önümüzdeki günlerde bunu netleştirip açıklayacağız. Çiftçimizin ve üreticimizin emeğini koruyacağız. Bizim temel hedefimiz sürdürülebilir bir tarım üretiminin, tarımsal üretimin yapılabilmesi için çiftçimizin emeğinin ve alın terinin kaybolmaması” dedi.

EN YETKİLİ AĞIZ OLARAK SÖYLÜYORUM, TMO ÜRÜN ALMAYACAK İDDİALARINA İTİBAR ETMEYİN

TMO’nun bu yıl çiftçiden yeterli ürün almayacağı yönündeki iddialara da cevap veren Yumaklı, “En yetkili ağız olarak söylüyorum, hiçbir problem olmayacak. Çünkü hazırlığımız tam. Dolayısıyla bunlara itibar etmeyin. En doğru açıklama bizden gelecek olan açıklamadır” diye konuştu.

BUĞDAYDA 21 MİLYON TONLUK REKOLTE BEKLİYORUM

Bakan Yumaklı, buğdayda minimum 21 milyon ton, mısırda da 8,5 milyon ton bir rekolte beklediğini belirterek, TMO’nun da bu kapsamda çalışmalarını tamamladığını bildirdi.

Biçerdöverlerle hasat yapan çiftçiler dikkat! Cezai işlem uygulanacak Biçerdöverlerle hasat yapan çiftçiler dikkat! Cezai işlem uygulanacak

TMO REGÜLASYON KURUMU OLMAKTAN ÇIKTI!

TMO’nun özellikle son birkaç yıldır regülasyon kurumu olmaktan çıktığını ifade eden Yumaklı, şunları kaydetti: "Piyasada ürün fiyatları düşer. Görev alanındaki ürünlerle ilgili alımlar yaparak ürün fiyatlarını belli bir dengede tutar. Ya da çok yükselir, elindeki stokunu satarak fiyatları dengeler. Ancak son birkaç yıldır TMO regülasyon kurumu olmaktan çıktı. Bir tüccar oldu. Bu sürdürülebilir bir şey değil, doğru da değil. TMO'nun açıklamış olduğu fiyatların da tavan fiyat değil bir referans fiyat olduğunun tekrar hatırlatılması gerekiyor herhalde. Fiyat politikamızda da bunun gözetileceğinin altını çizmek istiyorum."