Çiftlik Yönetim Uzmanı ve Yem Bitkisi Yetiştiricisi Eşref Şekerli, KDV talebinin sektöre bir faydası olmayacağını ve bu talebin faydadan çok zarar getireceğini söyledi.

KAYBEDEN DEVLET VE TÜKETEN OLDU

Şekerli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Süt sanayicisinin perakende süt üzerindeki KDV oranının kaldırılması ile alakalı talepleri şu anda gündemi meşgul ediyor. Ulusal Süt Konseyi'nin yeni fiyat belirleme aşamasında bu tarz taleplerin gündeme gelmesi çok manidar. Çok kısa zaman önce fabrikaya yemi üzerindeki KDV kaldırıldı. Ne oldu yemde ucuzlama oldu mu? Hayır! Kaybeden kim oldu devlet ve tüketen.” dedi.

SANAYİCİNİN TİMSAH GÖZYAŞLARINA İNANMAYIN

KDV indirimi gibi taleplerin sanayiciyi tembelleştirdiğini ve üreticiye bir faydası olmadığını vurgulayan Şekerli, “%8 KDV var diye süt içmekten vazgeçen bir kitle yok, devlet vergisini alsın aldığı vergiyi üreticileri teşvik etmekte kullansın ve almaya devam etsin. Sanayicinin timsah gözyaşlarına inanmasın. Devlet vergi toplamadan hizmet götüremez. Ne sütü üretene ne de sütü tüketene hiçbir faydası olmaz. Devlet vergisini alsın süt sanayisine ihracat yapmak koşuluyla teşvik versin. Süt sanayicisi ihracat yapmayı öğrensin. Süt sanayicisi diğer ülkelerle rekabet edecek üstünlüğü yakalasın, siz de aldığınız vergilerle onları teşvik edin ama lütfen onların gazına gelip de vergi almaktan vazgeçmeyin.” şeklinde konuştu.

VERGİLERİ KALDIRMAK HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR

Önceki dönemlerde kaldıran vergileri işaret eden Eşref Şekerli, kaldırılan vergiler sonucunda bir fiyat iyileşmesi olmadığını ve bunun faydadan çok zarar getirdiğini ifade etti. Şekerli, “Bu hiç kimsenin işine yaramaz. Geçmişte fabrika yemi üzerindeki vergiyi kaldırıldı. Hiçbir işe yaramadığı gibi süt üreticisi şu anda KDV ödemek zorunda kaldı. Ortada bir tüketim azlığı sorunu yok şuan üretimde azlık var. Teşvik edilmesi gereken kitle üreticidir. Maalesef kimin sesi çok çıkıyorsa onu susturmaya çalışıyor devletimiz. Çiftçinin, üreticinin sahibi yok, lobisi yok, parası yok. Garibanın sahibi devlet olmalıdır. KDV oyununa gelmeyin.” dedi.

TARIMDANHABER