Haber Merkezi - TÜİK, Nisan ayında toplanan inek sütü miktarını açıkladı. Buna göre, ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,3 arttı, Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre önemli bir değişiklik göstermedi.

Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, inek peyniri üretimi %3,4 arttı, ayran ve kefir üretimi %11,7 arttı, yoğurt üretimi %13,4 arttı, içme sütü üretimi %7,9 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %7,7 azaldı. Ocak-Nisan döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, inek peyniri üretimi %2,9 arttı, ayran ve kefir üretimi %11,1 arttı, yoğurt üretimi %11,1 arttı, içme sütü üretimi %6,7 arttı, tereyağı ve sadeyağ üretimi %2,4 azaldı.

Nisan 2026 Uretilen Sut Miktari

Ticari Süt İşletmelerinnde Toplanan İnek Sütü Miktarı Düştü

Bir önceki ay 1 milyon 7 bin 179 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Nisan ayında %1,3 oranında azalarak 994 bin 137 ton oldu.

Fire bitti, kesim ücreti başladı! Üretici beklediğini bulamadı
Fire bitti, kesim ücreti başladı! Üretici beklediğini bulamadı
İçeriği Görüntüle

Bir önceki ay 164 bin 354 ton olan içme sütü üretimi Nisan ayında %6,0 oranında azalarak 154 bin 447 ton olarak gerçekleşti.

Sut Uretimi Artti Nisan 2026