Şehitler Tepesi'nde açıklama yapan Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Başkan Yardımcısı Savaş Akcan, "Hep beraberiz, hep birlikteyiz ve yarınlarımızı çiçek gibi yapacağız inşallah. Yaşanan hain terör saldırısını lanetlerken, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne karşı yapılmış bu tür saldırıların bir an önce son bulmasını temenni ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybeden asker ve sivil şehitlerimize Allah'tan rahmet; ailelerine, silahlı kuvvetlerimize ve milletimize başsağlığı, yaralı asker ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ise, "Terörü lanetliyoruz. 44 bin tane karanfil tüm Türkiye'den geldi buraya. Şu anda ihracatın en önemli olduğu yılbaşında birçok arkadaşımız buralara koştu. Bu da üreticiler açısından çiçek sektörü barışı ve özgürlüğü temsil ediyor. Biz artık savaş istemiyoruz, terörü lanetliyoruz" dedi.

Teröre lanet, şehitlerimizi anma etkinliğine Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği ve Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği yöneticileri ile binlerce vatandaş katılırken, ''Bir millet birbirine bağlı olmayı bildikçe, yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç yoktur'' yazılı pankart açıldı.