Çorum'da sulanabilir toplam tarım arazisinin yüzde 48,7'sinde sulu tarım yapıldığını dile getiren Ceylan, 4 yıllık milletvekilliği dönemi sonunda bu oranı en az yüzde 90'a çıkartmak olduğunu kaydederek, “ancak sulu tarımla çiftçinin, kırsal bölgelerin gelirini artırabilir, refah seviyesini yükseltebiliriz” ifadesini kullandı.

AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, 1 Kasım seçimlerinin ardından AK Parti İl Genel Meclisi Grubuna teşekkür ziyaretinde bulundu.

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Arslan'ın da katıldığı ziyarette konuşan Ahmet Sami Ceylan, bu güne kadar olduğu gibi milletvekilliği döneminde de hizmet verirken hassas davranarak Çorum'daki tüm renkleri kucaklayacaklarını belirterek, “AK Parti Çorum Milletvekili olarak, tek derdim ayrımsız Çorum'a hizmet olacak. Tüm teşkilatlarımızla birlikte takım ruhu içerisinde Çorum'a hizmeti sürdüreceğiz” dedi.

'KIRSAL KALKINMADAN ÜLKE KALKINAMAZ'

Yeni dönemde Çorum'da tarımsal sulama yatırımlarına ağırlık vereceklerini bildiren Ceylan, şunları kaydetti: "AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında Çorum'da sulanabilir toplam arazinin ancak %12,8'i sulanırken, bu güne kadar yapılan çalışmalar neticesinde bu oran %48,7'ye yükselmiştir. Milletvekilliğim döneminde önümüzdeki 4 yıl içerisinde Çorum'daki sulanabilir toplam tarım arazilerinin yüzde 90'nda sulu tarıma geçilmesi konusunda azami gayret göstereceğiz. Milletvekilliği döneminde önceliğim sulu tarım olacaktır. Bu konuda başlatılan Kızılırmak, Tımarlı, Dutludere, Koçhisar'e Cemilbey Barajı projelerinin ivedilikle tamamlanması konusunda çaba göstereceğim. Çorum'da sulanabilir arazilerin yüzde 90'ını sulu tarıma açtığımızda işte o zaman çiftçinin geliri artacak, refah düzeyi yükselecektir. AK Parti olarak Türkiye'de olduğu gibi Çorum'da da kırsal kalkınmadan ülkenin kalkınmayacağı felsefesini izliyoruz. Hizmet verirken, hassas olacağız. Çorum'daki tüm renkleri kucaklayacağız. AK Parti Çorum Milletvekili olarak, tek derdim ayrımsız Çorum'a hizmet olacak. Tüm teşkilatlarımızla birlikte takım ruhu içerisinde Çorum'a hizmeti sürdüreceğiz”

Kaynak: corumdosthaber.net