Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Harun Çallı, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Çallı yaptığı açıklamada çiğ süt fiyatlarını görüşmek üzere bugün Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu üyelerinin toplantıya çağrıldığını ancak üretici alt grubu ile kamu alt grubu temsilcilerinin toplantıya katılmamasından dolayı USK Yönetim Kurulu toplantısının yapılamadığını belirtti. 

Çallı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “30 Eylül 2022 Cuma Günü “Çiğ Süt Tavsiye Fiyatının Değerlendirilmesi” gündemiyle Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu Toplantısı planlanmış ve Yönetim Kurulu Üyeleri toplantıya davet edilmiştir. Konseyimizin Yönetim Kurulunda görevli Üretici Alt Grubu ve Kamu Alt Grubu temsilcileri toplantıya katılmadığından yeter sayıya ulaşılamamış ve Yönetim Kurulu Toplantısı yapılamamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

ÜRETİCİNİN AYLARDIR USK TOPLANSIN TALEBİNE KULAK TIKAYAN ÇALLI, SEK SÜT'E BOYKOT ÇAĞRISINDAN SONRA USK'Yİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDI!

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Harun Çallı’nın, TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu’nun dün yaptığı SEK SÜT’e boykot çağrısından hemen sonra Ulusal Süt Konseyi Yönetim Kurulu’nu toplantıya çağırması manidar bulundu. Süt üreticisinin konseyin toplanması için aylardır yaptığı çağrıya kulak tıkayan Çallı’nın boykot çağrısından sonra toplantıya çağırması, Ulusal Süt Konseyi’nin kendi menfaatleri için kullanıldığı algısını oluştururken, Çallı’nın bu hareketle kendisine yönelik istifa baskılarını kırmayı amaçladığı kaydediliyor.