Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri ramazan boyunca 184 bin 711 denetim gerçekleştirdi. 4 iş yeri için suç duyurusunda bulunan ekipler toplamda 1158 ceza kesti.

Bayramın gelmesiyle birlikte özellikle artan tatlı, çikolata, şekerleme ve ekmek tüketiminin getireceği riskler sebebi ile hafta sonunda da denetimlere ülkemimizin dört bir yanında ara vermeden devam ediliyor.

Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için tüketicilere de büyük görevler düşüyor.

Tüketicilerin  aldıkları gıda maddelerinde seçici olmaları gıdaları satın alırken etiketsiz, ambalajsız ve açıkta satılan ürün  almamaları, son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri ve tüketim sürecinde özellikle hayvansal gıdalarda muhafaza koşullarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Bir sorunla karşılaştıklarında Alo Gıda 174 hattını arayarak şikayetlerini bildirmeleri bir toplumumuzun huzur ve refahına hizmet etmekte olduğu unutulmamalıdır .

Ramazan'da at  eşek eti skandalı! Tarım Bakanlığı yakaladı ancak ifşa etmedi! Ramazan'da at eşek eti skandalı! Tarım Bakanlığı yakaladı ancak ifşa etmedi!

Sivasta ramazan boyunca 700 işletmeye 55 bin TL idari para cezası uygulandı

Denetimler  kapsamında 700 adet işletmeye  denetim yapılmış ve bu denetimler sonucunda uygun olmayan işletmelere toplam 55.347 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Tüketicilerin  174 Alo Gıda Hattı,  CİMER ve  ilgili Valiliklere Açık Kapı uygulamasından gelen şikâyetler önem arz etmekte.