Yalova'lı çiftçiler Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında İstanbul Şişli'deki Organik Ürün Pazarı ziyaret etti.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü organik tarım üretimi yapan ve yapmayı düşünen çiftçilere, organik ürünlerin nasıl pazarlandığını yerinde göstermek amacıyla ülkemizin ilk ve en büyük pazarı olan İstanbul Şişli'deki Organik Ürün Pazarına teknik gezi düzenledi.

Geziye İl Müdürü Suat Parıldar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Hacı Ali Dinçer, Altınova İlçe Müdürü Mesut Ünal, İl Müdürlüğü ve Altınova İlçe Müdürlüğünden teknik personeller ile çiftçiler katıldı.

Çiftçiler Pazar hakkında bilgi aldı

Teknik gezi ekibini karşılayan Ekolojik Buğday Derneği Başkanı Batur Şehirlioğlu pazaryerinde Organik Ürün Pazarının kuruluş süreçleri ile pazara getirilen ürünler hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. Çiftçiler pazara gelen ürünlerin kontrolü, temini ve güvenirliği ile ilgili Batur Şehirlioğlu'na sorular sordular. Batur Şehirlioğlu'nun verdiği bilgilerin ardından pazarı gezen çiftçiler satıcıların ürünlerini inceleyerek alış-veriş yaptılar.

Organik Ürün Pazarı gezisinin ardından Kocaeli Kandıra Kıncıllı köyünde bulunan Nar Eğitim ve Danışmanlık Merkezine geçen teknik gezi ekibi çiftlik müdürü Boğaç Şenel refakatinde organik üretim alanlarını gezerek bilgiler aldılar.

TARIMDANHABER