Kocasinan Belediye Başkanı, sağlıklı insan, sağlıklı toplum oluşturmak amacıyla sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketimini teşvik etmek amacıyla 500 bin organik domates fidesi dağıtımına başladıklarını söyledi.

Organik domates fidesi dağıtımının Kocasinan Belediyesi'nde geleneksel hale gelmiş bir organizasyon olduğunun altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "Burada bazı ablalarımız sabah saat 6'dan beri beklediklerini söyledi. Bu da şunu gösteriyor ki; yaptığımız iş hakikaten doğru, isabetli ve karşılığı olan bir iş. Bundan dolayı da mutlu oldum, gurur duydum. Yaptığımız iş demek ki, hemşerilerimiz nezdinde karşılık bulan bir iş. Bu işin başlatılmasında ve sürdürülmesinde emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum" dedi.

DAĞITILAN FİDELER YERLİ

Yaptıkları her işin başında insan ve toplumun yer aldığını, insan ve toplum merkezli işler yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesi ile hareket ederek, sağlıklı toplum, sağlıklı nesil, sağlıklı yarınlar oluşturmak adına bugün burada dağıtmış olduğumuz domates fideleri tabi ki sembolik bir hareket, sembolik bir üründür. Ama bu sembolik ürünün arkasında ciddi manada bir değer var. Nedir bu değer; genetiği değiştirilmiş, organik hüviyetini kaybetmiş ürünler kişi ve toplum sağlığı açısından hakikaten tehdit oluşturmaktadır. Ama bizim burada dağıtmış olduğumuz doğal fideler hem toplumun hem de gelecek nesillerimizin sağılığını koruma açısından değerli ürünlerdir. Bu dağıttığımız ürünlerin çekirdekleriyle sizler de kendiniz bu tohumları devam ettirebilir, ürünleri sürdürebilirsiniz. Ürünlerimizi aldıktan ve çekirdeklerini biriktirdikten sonra gelecek yıllarda sizler de bizim dağıttığımız gibi fide dağıtacak duruma gelebilirsiniz. Bu yerli domates fidesi çekirdeğinden kendisini sürdürebilen, yeni fideler oluşturabilen ürünlerdir" şeklinde bilgiler verdi.

ORGANİK GÜBRE DE DAĞITIYORUZ

Başkan Çolakbayrakdar konuşmasını şöyle noktaladı, "Bugüne kadar hep organik fide dağıttık ama bu yıl bu işe bir yenisini daha ekleyerek kendi şirketimiz KAYÇEV'de üretilen organik gübrenin de dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bölgemizde çok sayıda bulunan tavuk çiftliklerinde oluşan atıklardan gübre elde ediyoruz. Bugün burada sizlere domates fidesiyle birlikte paketler halinde gübre dağıtımı da yapacağız. Böylece organik domates fidesinin yanında organik gübre de dağıtıyoruz. Yaklaşık 500 bin domates fidesi dağıtacağız. Bugün burada fiziki dağıttığımızın yanında vereceğimiz fişlerle daha sonra gelenlere de dağıtabileceğimiz kadar domates fidemiz var. Bu noktada hemşerilerimiz müsterih olsun, herkese yetecek kadar domates fidemiz var. Bundan sonraki dağıtımlarla ilgili olarak da fişlerin üzerinde yazılı olan dağıtım noktalarından ay sonuna kadar ne zaman isterseniz domates fidelerinizi temin edebilirsiniz. Ben şimdiden hayırlı bereketli ürünler diliyorum."

Daha sonra Başkan Çolakbayrakdar, Başkan Yardımcıları Mehmet Everekli, İlyas Yıldırım, Ali Bulu, Makina İkmal ve Bakım Müdürü Gökhan Doruk ve Park Bahçeler Müdürü Cüneyt Canıdemir'le birlikte vatandaşlara organik domates fidesi ve organik gübre dağıttı.

Vatandaşlar da organik domates fide dağıtımının çok güzel bir organizasyon olduğunu, Kocasinan Belediyesi'nden temin ettikleri organik fidelerden çok bereketli ve sağlıklı ürünler elde ettiklerini ifade etti.