Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen 'Okullarda Kuru Üzüm Dağıtım Programı' başladı. Üzüm dağıtımı ile ilgili olarak Saray İlkokulunda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş ve çok sayıda davetli katıldı.

Bugün itibari ile okullara üzüm dağıtımın başladığını kaydeden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, “Okullara dağıtım ülke genelinde 64 lojistik noktada sağlanmaktadır. Hafta da iki gün, Salı ve Perşembe günleri her öğrencimize 25 gramlık paketler verilecek ve öğrencilerimiz bu programdan dört defa yaralanacaktır. Bu program sonunda toplamda 24 milyon paket, 600 ton kuru üzüm dağıtımı yapılacaktır. Bunun parasal karşılığı 7 milyon TL'dir” diye konuştu.

Bakan Avcı ise önümüzdeki yıl kuru üzümün yanında fındık, ceviz gibi takviyelerin de yapılacağını kaydederek, "6 milyonu aşkın çocuğumuz bu programdan yararlanacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun, şifa olsun” dedi.