ÖZEL HABER

Okul üzümü programı kafaları karıştırdı. Hükümetin gündeminde bulunmamasına rağmen AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in Anadolu Ajansı'na; 'kuru üzüm programının bu yıl da devam edeceği yönünde açıklama yapması dikkat çekti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2015 Yılı Kurumsal Mali Durum Beklentiler Raporunda da okul üzüm programının sona erdiği, programa bu yıl devam edilmeyeceği belirtildi. Programın hükümetin gündeminde bulunmamasından dolayı Bakanlığın, konuyla ilgili olarak televizyonlarda yayınlanan kamu spotlarının kaldırılması için talimat verdiği öğrenildi.

OKUL SÜTÜNE DEVAM ÜZÜM SONA ERDİ!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2015 Yılı Kurumsal Mali Durum Beklentiler Raporunda, “Okul Üzümü Programı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı için planlandığından dolayı ilgili program son bulmuştur" denildi. Raporda, okul sütü programına ilişkin olarak Haziran ayından sonraya kalan faaliyetlerin devam ettiği belirtilirken, okul üzümüne ilişkin olarak programın son bulduğunun belirtilmesi dikkat çekti.

KAMU SPOTLARININ KALDIRILMASI İÇİN TALİMAT VERİLDİ

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı için okul üzümü programının hükümetin gündeminde bulunmamasından dolayı konuyla ilgili televizyonlarda yayınlanan kamu spotlarının da kaldırılmasına karar verildi. Bakanlıkta, konunun bu hafta yapılan toplantıda gündeme geldiği ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş'ün kamu spotlarının kaldırılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Durum böyle iken Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in bugün Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklama kafaları karıştırdı. Berber, 'Okul Üzümü' adlı proje kapsamında bu yıl da okullarda çekirdeksiz kuru üzüm dağıtımı yapılacağını söyledi.

MİLLETVEKİLİ DAĞITILACAK DEDİ!

Berber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl da eğitim-öğretim yılının başlamasıyla okullarda üzüm dağıtılması konusunun tekrar gündeme alındığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından kuru üzüm talebinde bulunduğunu belirten Berber, "Yeni sezon için Milli Eğitim Bakanlığı, talebini iletti. İlk etapta 5 bin ton olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ihalesini yapacak. Üzümün paketlenmesi ve dağıtımı 1 ay gibi bir süre alacak. Bu yıl pilot okul sayısı da artırılacak" dedi.