Türkiye'nin dünya birinciliğini hedeflediği sofralık zeytin ve dünya ikinciliğine göz koyduğu zeytinyağı sektörlerinde katma değerli ürün ihracatını özendirmek isteyen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), ambalajlı zeytinyağı ve sofralık zeytin ihracatında ilk 5'er firmayı ödüllendirdi.

Teşvik için
Ambalajlı zeytinyağı ve sofralık zeytin ihracat şampiyonlarına ödülleri Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği'nin 2014 yılı Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk tarafından verildi.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, Yeni Asır gazetesinin haberine göre Türkiye'nin ihracatta büyük hedefleri olduğunu, bu hedeflere ulaşmanın yolunun ihracatı miktar bazında artırmanın yanında değer olarak da artırmaktan geçtiğini kaydetti. Renklidağ, "Türkiye'nin ortalama ihraç fiyatı kilogramda 1.6 dolar seviyesinde. Bunu 3 dolar seviyesine çıkarmamız gerekiyor. Bunun yolu da katma değerli ürün ihracatımızı artırmaktan geçiyor. Sofralık zeytin ve zeytinyağı ihracatında dökme yerine ambalajlı ürün ihracatımızın artmasını teşvik etmek amacıyla ödül töreni düzenledik" dedi.

Zeytinyağı tanıtımı sektöre fayda sağladı
Zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artırılması için kamu spotuyla yapılan tanıtım çalışmaları, sektörü hareketlendirdi. Gazete haberinde Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK) Başkanı Mehmet Kadri Gündeş, tanıtım çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi öncülüğünde sektörün güçbirliği yaptığına değinen Gündeş, "Kamu spotu çalışmalarına RTÜK'ten onay aldık. Bu sayede zeytin ve zeytinyağı tüketiminin artmasını amaçlıyor, gelecek kuşakların sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz. RTÜK onayı sonrası zeytin ve zeytinyağı kamu spotumuz, 230 televizyon, 93 radyo kanalında yayınlanmaya başladı" dedi.