Türkiye-Afrika Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumunda Tarım Kredi Kooperatiflerini ve İmece Plastik şirketini temsilen inşa edilen sera katılımcılardan büyük ilgi gördü. Antalya Belek'te 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen, Türkiye-Afrika Tarım Bakanları 1. Toplantısı ve Tarım İş Forumunda Tarım Kredi Kooperatiflerini ve İmece Plastik şirketini temsilen 500 metrekare büyüklüğünde Modern Gotik tarzda bir sera inşa edildi.

Hükümetin modern seracılığa hibe ve teşvikleri ile Tarsim'in sigorta için esas aldığı özellikleri barındıran, otomasyona yönelik olan bu sera ile Tarım Kredi Kooperatiflerini ve şirketlerinden İmece Plastik, Tareks Tohumculuk, Tarkim ve Gübretaş'ı bugüne kadar olduğundan farklı bir formatta temsil etmek amaçlandı.

Kurulan sera ile; Tarım Kredi Kooperatiflerine ait söz konusu şirketlerin Afrika ülkeleri ile en üst düzeyde bağlantı kurarak Afrika ülkelerinde rol model olabilmeleri ve ülkemiz adına katma değer oluşturacak iş bağlantılarının gerçekleştirilebilmesi amaçlandı.

Açılışını Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Azerbaycan Tarım Bakanı Haydar Asadov, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama ile çok sayıda bürokratın ziyaret ettiği sera, farklı formatı ile 2 gün süre ile katılımcıların ilgi odağı oldu.

KAYNAK: TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ