İzmir Bölge Birliği ve Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan Tarım Kredi Birlik ile ortak yürütülen alımlarda kuru üzümler, uzman eksperler tarafından kalite kriterlerine göre değerlendirilerek; belirli yerlerde bulunan depolara sevk edilmekte.

İzmir Bölge Müdürü M. Tevfik Ongun kuru üzüm alımına başlanması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Tarım Kredi Kooperatifleri olarak üreticilerin başta nakit olmak üzere üretimle ilgili tüm ihtiyaçlarını peşin ya da kredili olarak karşıladıklarını kaydederek; “Bütün yörelerdeki üreticilerde olduğu gibi kuru üzüm üreticileri de ürünlerinin Tarım Kredi Kooperatiflerince alınmasını talep ettiklerinden; Merkez Birliğimizin talimatları doğrultusunda, şirketimiz Tarım Kredi Birlik ile işbirliği yaparak kuru üzüm alımına başladık.

TARİŞ'İN DEPOLARI KULLANILACAK

Bu kapsamda Tariş Üzüm Birliği, kendi ihtiyaçları olmayan depolarının kullanımını ve eksper ihtiyacını bedelsiz olarak bize sağladı. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyoruz. Kuru üzüm alımına başlanması nedeniyle üreticilerimizden olumlu dönüşler almaktayız. Kuru üzüm alımına girmemizdeki amaç; ortakların ürünlerinin değerlendirilmesi ve piyasa fiyatlarının regüle edilmesidir. Üreticilerimizin memnun olması bizleri mutlu etmektedir." şeklinde konuştu.