Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yetkilileri ve çalışanları ile iştiraklerin yetkilileri geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldi.

Merkez Birliği yemekhanesinde gerçekleştirilen iftar yemeğine; başta Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü ve Genel Müdür Ayhan Karayama olmak üzere Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Müdür Yardımcıları, Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, Daire Başkanları ve Birim Müdürleri, iştiraklerin yetkilileri ve Merkez Birliği personeli katıldı.

KOOPERATİFÇİLİĞİN ÖNEMİ ARTACAK

Yönetim Kurulu Başkanı Külcü, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeğinde, Fransa'da katıldığı Avrupa Kooperatifleri Birliği'nin Yönetim Kurulu Toplantısı'nda edindiği izlenimleri paylaştı. Fransa'da son 2 yılda yaklaşık 130 işyerinin kooperatife dönüştüğünü ve artık kooperatifçiliğin çok daha büyük öneme sahip olduğunu söyleyen Başkan Külcü, aynı durumun İtalya ve Almanya'da da söz konusu olduğuna dikkat çekerek:

“Artık şirketler kapatılıp kooperatifleşiyor. Şirketler biraz daha patrona çalışıyor. Ama kooperatifler öyle değil. Kooperatifler çoğulcu bir yapıyla ortaklarına hizmet ediyor. Dolayısıyla kooperatifçiliğin önemi, önümüzdeki yıllarda kat be kat artacak." dedi.

2002 YILINDA KAPATILACAKTI

Tarım Kredi Kooperatifleri hakkında 2002 yılında kapatılması yönünde çıkarılan raporlar olduğunu hatırlatan Başkan Külcü, sözlerini “Bu raporların üzerinden 14 sene geçmiş. Bu gün geldiğimiz noktaya bakın. Çok güzel yerlere geldik. İnşallah daha çok çalışarak çok daha iyi yerlere geleceğiz. Sizlerden ricam herkesin kendi görev ve sorumluluğu ne ise o yönde azami gayret göstermesi." şeklinde noktaladı.

KURUMA MESAFE ALDIRMAK ZORUNDAYIZ

Göreve geldiklerinden bu yana geçen 3 ay süresince yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarına dikkat çeken Genel Müdür Ayhan Karayama, “Amacımız belli. Tarım Kredi Kooperatiflerini; varlık sebebimiz olan ve kurumumuzun oluşmasına katkı sağlayan ortaklarımızın daha mutlu, daha tatmin edici ve daha memnuniyet verici şekilde baktığı bir yapıya kavuşturmak.

Şüphesiz bizden önceki arkadaşlarımız da bu konuda katkı sağlamaya çalışmışlardır. Bu manada geçmişten, ahirete intikal etmiş olanlara Allah'tan rahmet hayatta olanlara da sağlıklı bir ömür diliyorum. İnşallah biz de bundan sonrakilere bu kurumu, bir şeyler katmış olarak bırakır ve güzel şekilde anılırız." dedi.

“Birlikte çalıştığımız arkadaşlar, çalışma prensibimizi az çok anladılar. Ortağa hizmet anlamında; gecesini gündüzüne katarak, her türlü fedakarlıkla bu kuruma mesafe aldırmak arzusundayız." diyen Genel Müdür Karayama,

TÜRKİYE FRANSA'DAN ALDIĞI BİRİNCİLİĞİ KORUMAK ZORUNDA

“Hedefimiz; Tarım Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda politikalar geliştirerek, Bakanlığımızın sahadaki uygulayıcısı gibi, ilgili kuruluşları ile de koordineli çalışarak, çiftçiye daha iyi hizmet etmek, Türk tarımına katkı sağlamak ve tarımı daha ileriye götürmektir. Bunun yanında, Türkiye'nin Fransa'dan aldığı birinciliği, Avrupa Birliği'nin en büyük, dünyanın 7. büyük tarım ekonomisi olma özelliğini korumak ve geliştirmektir." ifadelerini kullandı.

SENDİKA OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar da, Tarım Kredi Kooperatifleri'nde yeni bir yönetim ve çalışma şeklinin meydana geldiğine vurgu yaparak; “Tarım Kredi Kooperatifleri'nin de kendine özgü bir kültürü ve disiplini var. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin daha iyi noktalara taşınmasında biz sendika olarak üzerimize düşeni yapacağız. Burada çalışanlar, sabahları kuruma koşa koşa gelip, akşamın nasıl olduğunu anlamadan, huzurla çalışıyorsa ne mutlu bu yöneticilere. Tarım Kredi hem disipliniyle, hem çalışma ahengiyle hem de huzuruyla başarılı olmak zorunda." sözlerini kaydetti.