Kurumun eski genel müdürü Abdullah Kutlu’nun 5 yıldızlı otel faturalarını kuruma ödettirdiği iddiasıyla görevinden alınmasının ardından göreve gelen İrfan Güvendi’nin atanması da adliyelik oldu. Güvendi ve 12 yönetici hakkında personel atamaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Güvendi ise Sözcü’ye, “10-15 yıldır burada bulunan personeli görevden aldık ya da başka görevlere verdik. Tabi buradaki düzenleri bozulduğu için bunları yapıyorlar” dedi ve atanmasının mevzuata aykırı olmadığını savundu.

“LOKMAN HEKİM”DEN GELDİ

“Lokman Hekim” firmasından transfer edilerek 16 Aralık’ta Genel Müdürlük koltuğuna oturan Güvendi’nin, onlarca personeli işten çıkarması tartışma yarattı. Bu tasarruf kamuoyuna “paralel operasyon” olarak yansıdı. Ancak iş akdi feshedilen bir yönetici Sözcü’ye, “Paralel yapı bu işin kılıfı. İrfan Güvendi’nin twitter hesabında dershanelere yönelik destekleyici yazıları ve Erdoğan’ı eleştiren mesajlarını unutmadık” dedi.

Güvendi’nin görevden aldığı personel arasında yeralan Hanifi Yeşiloğlu ise, Güvendi ve 12 Yönetim Kurulu üyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, Güvendi’nin, İnsan Kaynakları Yönetmeliği’ne aykırı olarak göreve getirildiği savunularak yönetimin suç işlediği savunuldu.

SÖZCÜ