Tarım Kredi Kooperatifleri ile Gübretaş yöneticileri ve ilgili departman müdürlerinden oluşan 45 kişinin katılımıyla DoubleTree Hilton Moda Hotel'de gerçekleştirilen çalıştayda; satış, sipariş, sevkiyat ve lojistik faaliyetleri ele alınırken sorun ve öneriler de müzakere edildi.Toplantının moderatörlüğünü yapan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Güvendi, “Önemli tarımsal girdilerden olan gübrenin zamanında çiftçilere ulaştırılması bizim en büyük önceliğimizdir. Bu hizmeti sağlayacak olan satış-sevkiyat konusunda, karşılaşılan sorun ve zorlukların minimuma indirilmesi için bu çalıştayı planladık. Bu sorunların azaltılması, çiftçilerin memnuniyetinin artırılması anlamına geliyor. Sorunları ötelemek yerine gerekli çözümleri uygulayarak bu alandaki optimizasyonu ve verimliliği yükseltmeye çalışacağız." dedi.

Türkiye'nin dört bir yanına 1,8 milyon ton civarında gübre ulaştırıyoruz

Gübretaş Genel Müdürü Şükrü Kutlu ise müşteri memnuniyetinin sağlanması için talep edilen gübrelerin en kısa zamanda sevk edilmesinin önemli olduğunu belirterek,“Yılda yaklaşık 80 bine yakın kamyon transferiyle, Türkiye'nin dört bir yanına 1,8 milyon ton civarında gübre ulaştırıyoruz. GÜBRETAŞ markasının verdiği kalite ve güven algısının bir sonucu olarak yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. Bayilerden ve çiftçilerimizden gelen bu talepleri karşılamak için lojistik gücümüzü artırırken, sevkiyatla ilgili zorlukları da en aza indirme gayreti içindeyiz. Bundan sonraki dönemde bir yandan yeni yatırımlarla lojistik altyapımızı güçlendirmeye devam edeceğiz, bir yandan da daha yüksek satış miktarları için sevkiyat-lojistik sistemimizi de dinamik hale getirmek için çalışacağız." dedi.

Toplantıya; Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdür Yardımcısı Sefa Çağlayan, Pazarlama Daire Başkanı Adem Danışık, Bazı Bölge Müdürleri ile Gübretaş'tan Genel Müdür Yardımcıları, ilgili departman müdürleri ve Bölge Müdürleri katıldı.