AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, PANKOBİRLİK Olağan Genel Kurulu'nda yeniden başkan adayı olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde PANKOBİRLİK başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıklayan Recep Konuk, Konya Şeker Fabrikası konferans Salonu'nda yaptığı basın toplantısında yeniden aday olacağını belirtti. Özellikle çiftçinin ve Konya Şeker'in ayrılmamasını istediği Recep Konuk, tüm istek ve ısrarları geri çevirmeyerek herkesin yüzünü sevindirdi.

BAKAN OLACAK DEĞİLİM

Herkesin merakla beklediği açıklamada konuşan Başkan Konuk, aday olmayacağını açıkladıktan sonra çiftçinin kendisini ısrarla istediğini söyledi. Konuk konuşmasında, çıkan dedikodulara da değinerek şöyle dedi; “Birileri benim bakan olacağım için ayrılacağımı düşündüler. Ben öyle düşünseydim vekil olduğum zaman PANKOBİRLİK Başkanlığını bırakırdım. Konya Şeker, 8 bakanlığın bütçesinden daha büyük bir kurumdur. Elbette ki büyümek için borçlanacaksınız. Elbette ki borcumuz var. Fakat bu borçlar kurumun daha çok büyümesi içindir"

CUMHURBAŞKANIYLA İSTİŞARE ETTİM

Konuk, PANKOBİRLİK Başkanlığına aday olmayacağının açıklamasının ardından, bu karar ülkede şok etkisi yaratmış ve özellikle devlet büyüklerini harekete geçirmişti. Aday olmayacağı açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanla görüşen Recep Konuk, şöyle konuştu; “Ben devlet büyüklerini dikkate alırım. Buranın yöneticisinin tayini üreticiye aittir. Bu süreçte başbakanımızla görüştüm. Başbakanımız büyük bir değerdir. Cumhurbaşkanımızla da istişare ettim. Cumhurbaşkanımız 'Konya Şeker büyük bir marka, tedbir aldın mı?' dedi. Milletin adamı olan Cumhurbaşkanımız milletin markasına sahip çıkılmasını istedi.

BU TALEPLERİ YOK SAYAMAZDIK

“Konya Şeker Türkiye ye mal olmuş bir kuruluştur. Buraya sağlam birilerini bulalım demiştik ama yaklaşımlar farklı oldu. Tarihin ertelenmesi bizim dışımızdadır. Birilerinin ayaklarına bastık ya aday değiliz deyince rahat durmadılar. Sat kurtul değil kur kurtar mantığıyla hareket ediyoruz. Ben yorgun olduğum için yokum demedim. Sadece kendi kararımla bunu yapmıştım. Aday olmayacağımı açıkladıktan sonra üretici beni arıyor ve 'Sen neden gidiyorsun' diyor. Bu kadar talepleri yok sayamazdık"

Konuk konuşmasını sonunda 'Durmak Yok, Yola Devam' dedi ve yeniden aday olacağını açıkladı.

TARIMDAN HABER