Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Temel Çelik, Bölge Müdürü Hilmi Tunahan Eyice, Bölge Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdür Yardımcıları ile Kooperatif Müdür ve çalışanlarının katıldığı toplantıda, 2016 yılı değerlendirmesi ile 2017 yılının istişaresi yapıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada 2016 yılının güzel ve karlı geçtiğini bunun için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini kaydeden Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Temel Çelik güzel başlayan 2017 yılının çok daha verimli bir yıl olması temennisinde bulundu.

Sunum eşliğinde 2016 yılı faaliyetlerinin değerlendirmesini yapan Bölge Müdürü Hilmi Tunahan Eyice de, çok kârlı bir yıl geçirildiğini, Bölge Birliğinin ölçek sıralamasını koruduğunu kaydederek kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan protokollerden bahsetti.

2016 yılındaki eksiklikleri değerlendiren ve 2017 yılına güzel bir başlangıç yapıldığını ifade eden Eyice, bir önceki yılın Ocak ayı sonu itibariyle yapılan karşılaştırmada %100 olumlu bir değişimin kendilerini sevindirdiğini söyleyerek; “2017 yılı, Mersin Bölge Birliğinin yılı olacak. Bunun için de gece gündüz demeden çalışılacak, istişare ile eğitim toplantılarına da ağırlık verilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla protokollerin arttırılması için gerekli çalışmalara başlandı. Ürün alımına daha fazla önem verilecek. Hepinize 2016 yılındaki gayretli çalışmalarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Toplantıda Bölge Birliğince çeşitli kategorilerde dereceye giren kooperatiflere teşekkür belgeleri, 2015 yılında Gübretaş'ın, 2016 yılında da TK Birlik'in düzenlemiş olduğu kampanyalar kapsamında ödül hak eden kooperatiflere de ödülleri takdim edildi.

Kaynak: Mert Can YILMAZ / Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği