2018 yılında yine Tuz Gölü Gazetesi'nde; ‘200 Koyun mu, Daire mi?’ başlıklı köşe yazısında koyun yetiştiriciliğini savunduğunu dile getiren Özgiray, “Bugün geldiğimiz süreçte, öncelikle bir hayvan üreticisi olarak tüm okurlarımdan özür diliyorum” dedi.

Özgiray, okurlarından özür dileme gerekçesini de şöyle açıkladı…

"Çünkü o gün küçükbaş hayvan üreticisi çalıştığının karşılığını alabilirken bugün geldiğimiz süreçte maalesef ki enflasyonun karşısında eziliyor. O zaman 200 koyuna bir daire ederken bugün daire alabilmek için en az 600 koyun satmak gerekiyor. Bizim malımız geçen 5 yıl içerisinde %300 değer kaybetmiş ve mal varlığı erimiş gitmiş" 

Et ve Süt Kurumu Nisan 2024 hayvan alım fiyatı kaç lira? Et ve Süt Kurumu Nisan 2024 hayvan alım fiyatı kaç lira?

SON 5 YILDA YEM FİYATLARI YÜZDE 600 ARTTI! ÜRETİCİ BANKALARA MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ!

2018'den buyana son 5 yılda yem fiyatları yüzde 600, bina fiyatları ise yüzde 720 arttığını ifade eden Özgiray, buna karşılık son 5 yılda ham besilik kuzu fiyatının yüzde 180, beslenmiş etli kuzu canlık baskül fiyatının ise yüzde 160 arttığını dile getirdi. 

BEN ÜRETENİN KAZANACAĞINI DÜŞÜNÜYORDUM AMA KANDIRILMIŞIM!

2018'de üreticinin kazandığını ve kaleme aldığı yazılarla gençleri küçükbaş hayvancılığa yönlendirdiğini hatırlatan Özgiray, "Ben o günlerde üretenin kazanacağını düşünüyordum ama kandırılmışım. Üretici yem fabrikalarına ve bankalara muhtaç hale getirildi. 5 yıl önce üretenin kazanacağını savunuyordum ama bugün öyle olmadığını anladım" dedi. 

2018'DE 600 KOYUNA 3 DAİRE ALINABİLİYORDU ŞİMDİ 1 DAİRE ANCAK ALINABİLİYOR!

2018'de 600 koyunla ilçede 3 daire alınabildiğini bugün ise sadece 1 daire alınabildiğini bildiren Özgiray, "İşte küçükbaş hayvancılığın geldiği nokta! O günde yazdığım üreten kazanacak yazım için tüm okurlarımızdan özür diliyorum" ifadelerinde bulundu.