Tarım Satış Kooperatif ve Birliklerinin, 4572 sayılı Kanunda yapılan değişiklikler ile yeni ana sözleşmelerin yayımlanmasıyla başlayan yeni döneme hazırlanması amacıyla Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Tarım Satış Kooperatifleri Birliklerinin Yeni Mevzuata Uyumu Eğitim Projesi" (BİRGEP 2) devam ediyor.

Bu proje kapsamında, kooperatif ve birliklerin bu dönemde karşılaşacakları sorunları ve mevzuat uygulamalarında yaşanacak aksaklıkların gerçekleştirilecek eğitimle ve hazırlanacak dokümanlarla en az düzeye indirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda, 20-21 Mayıs 2015 tarihlerinde S.S. Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (MARMARABİRLİK) ve 22 Mayıs 2015 tarihinde S.S. Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'ne (KOZABİRLİK) verilen eğitimlerle projeye devam edildi.

Genel Müdürlük yetkililerince, MARMARABİRLİK ve KOZABİRLİK tesisleri ziyaret edilerek Birlik yöneticileri, genel müdürleri ve müdürleri ile bağlı kooperatif müdürlerine kooperatifçilik ve Genel Müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra mevzuat değişiklikleri ile getirilen yeniliklere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

İnteraktif bir biçimde gerçekleşen eğitimde yeni döneme ilişkin sorular cevaplandırılarak, eğitim katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.