“Güzel bir tercihle dünya ikinciliğinin hedeflendiği zeytin üretiminde 300 bin ton rekolteye ulaşmak üzereyiz" diyen TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, “Yavaş yavaş bunun meyvelerini alıyoruz. Kırsal kalkınmayla eski para ile katrilyonlar harcandı Mehdi Bey zamanında. Bazı aksamalar var tabi ki ama bunlar telafi edilebilir. Önemli olan telafisi olmayan zararlar vermemek" diye konuştu.

Çetin, şunları kaydetti:

"Zeytincilikte mi hedefe ulaşacağız, madende mi? Buna karar vermek lazım. Şüphesiz ikisi de lazım ama birbirinin içine giren, birinin altında başkasını aramak gibi, öbürünü talan edecek, mahvedecek bir uygulamanın çok doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye'nin bütün madenlerinin hepsi zeytin ağaçlarının altına mı girmiş? Bunu anlayabilmek mümkün değil. Kamu yararına meselesini çok geniş bir şekilde ortaya koyarak, sürekli kaygı üzerine düşünülmüş bir zeytincilik düşünülemez."

Tarım Bakanlığı Dikiyor, Sanayi Bakanlığı Söküyor!

Zeytin ağacı dikiminin eski Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker zamanında arttığını belirten Çetin, "Devletin Tarım Bakanlığı zeytin diktiriyor, Sanayi Bakanlığı zeytin söktürüyor gibi bir durumdayız şuanda. O bakımdan bir karar verelim evvela ve bu trajikomik duruma bir son verelim diye düşünüyorum" dedi.

TARIMDAN HABER